Mike Pompeo

– Pompeo skjelte ut journalist

USAs utenriksminister avbrøt et intervju om Ukraina-saken. Deretter skal han ha bannet mot journalisten og krevde at hun pekte ut Ukraina på et kart.

USAs utenriksminister Mike Pompeo likte ikke å få spørsmål om Ukraina-saken som er sentral i riksrettssaken mot president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
USAs utenriksminister Mike Pompeo likte ikke å få spørsmål om Ukraina-saken som er sentral i riksrettssaken mot president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksminister Mike Pompeo ble fredag intervjuet av radiojournalisten Mary Louise Kelly, som jobber for den amerikanske non-profit-stasjonen National Public Radio (NPR).

Men da Kelly spurte ham om han skylder USAs tidligere Ukraina-ambassadør Marie Yovanovitch, en unnskyldning, ble Pompeo rasende.

Yovanovitch ble i fjor somme brått kalt hjem etter å ha blitt utsatt for det hun selv kalte en svertekampanje ledet av president Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani.

Pompeo har tidligere fått kritikk for å ha unnlatt å ta Yovanovitch i forsvar.

– Jeg har forsvart hver eneste ansatte i det amerikanske utenriksdepartementet, svarte Pompeo.

Men Kelly spurte om han hadde offentlig forsvart Yovanovitch, ble utenriksministeren sint, avbrøt intervjuet og gikk.

Men det sluttet ikke med det, ifølge Kelly. For da mikrofonene var slått av, kom Pompeo til henne og begynte å skjelle henne ut, forteller Kelly til sin egen radiostasjon.

– Han var ikke særlig glad over å bli spurt om Ukraina. Han sa «tror du amerikanere bryr seg om Ukraina?». Så bannet han og brukte F-ordet i flere setninger, sier Kelly.

Hun forteller videre at Pompeo deretter ba henne om å peke ut Ukraina på et kart uten tekst.

– Jeg gjorde det, han tok vekk kartet og sa «folk skal få høre om dette», sier Kelly.

Utenriksdepartementet har ikke kommentert saken.

©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer