Polsk politiker gikk løs på hanukka-stake

En ytre høyre-politiker møter fordømmelse i den polske nasjonalforsamlingen etter at han gikk løs på en hanukka-lysestake med et brannslokkingsapparat.

Hanukka-lysestaken i den polske nasjonalforsamlingen blir rengjort etter at en politiker gikk løs på den med et brannslokkingsapparat tidligere tirsdag. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB
Hanukka-lysestaken i den polske nasjonalforsamlingen blir rengjort etter at en politiker gikk løs på den med et brannslokkingsapparat tidligere tirsdag. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB Vis mer
Publisert

Lederen i nasjonalforsamlingen, Szymon Holownia, har fordømt handlingen og sier at det ikke vil være noen toleranse for antisemittisme og fremmedfiendtlighet i forsamlingen.

Polske TVN24 har en video av politikeren Grzegorz Braun som bruker brannslokkingsapparatet mot lysestaken, som sto utstilt i en hall i nasjonalforsamlingens bygning og tent i forbindelse med den jødiske høytiden hanukka. Han sprayet også en kvinne i ansiktet, viser videoen, da hun prøvde å stoppe ham.

Polens påtroppende statsminister Donald Tusk har kalt Brauns handlinger en skam og sier slikt aldri skal skje igjen.

Braun har tidligere feilaktig hevdet at det fins et komplott for å gjøre Polen til en jødisk stat.

(©NTB)

Mer om