Polsk grensevakt: Flere ukrainere drar tilbake til Ukraina

Den polske grensevakten sier de ser flere ukrainere som nå returnerer, enn de som ankommer grenseovergangene.

Den polske grensevakten sier at de ser flere ukrainere som nå returnerer, enn de som ankommer grenseovergangene. Arkivfoto: Sergeij Grits / AP / NTB
Den polske grensevakten sier at de ser flere ukrainere som nå returnerer, enn de som ankommer grenseovergangene. Arkivfoto: Sergeij Grits / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

På Twitter skriver den polske grensevakten mandag at rundt 19.300 mennesker hadde dratt fra Polen til Ukraina på 24 timer. Rundt 17.300 mennesker kom inn i Polen fra Ukraina i samme periode, som er 10 prosent færre enn dagen før.

Ukrainere som vender hjem igjen drar for det meste til områder som den ukrainske hæren har gjenerobret, ettersom russiske styrker har trukket seg østover.

Ifølge FN har mer enn 2,81 millioner mennesker flyktet fra Ukraina til nabolandet Polen siden begynnelsen av den russiske invasjonen 24. februar.

Det er ingen offisiell informasjon om hvor mange flyktninger som har oppholdt seg i Polen og hvor mange som har reist videre til andre EU-land.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer