Polsk domstol: «LHBT-frie soner» må avskaffes

En polsk ankedomstol har avgjort at fire såkalt «lhbt-frie» soner i landet må avskaffes. Dommen er en stor seier for lhbt-aktivister i landet.

En polsk ankedomstol har avgjort at fire såkalte «lhbt-frie» soner i landet på skrinlegges. Dommen er en stor seier for lhbt-aktivister i landet. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB
En polsk ankedomstol har avgjort at fire såkalte «lhbt-frie» soner i landet på skrinlegges. Dommen er en stor seier for lhbt-aktivister i landet. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det betyr at lokale myndigheter i fire polske kommuner må avskaffe sine resolusjoner fra 2019 som erklærte området fritt for «lhbt-ideologi», melder Reuters.

De kontroversielle resolusjonene gikk ut på å forby det lokale myndigheter mente fremmet homofile og andre seksuelle minoritetsidentiteter, spesielt i skolene.

– Dagens avgjørelse er en stor seier for demokratiet, menneskerettigheter og respekt for mennesker, skriver den polske organisasjonen Campaign Against Homophobia i sosiale medier kort tid etter kjennelsen.

Polen er et katolsk land, og enkelte katolikker har sett kampen for homofiles rettigheter som en trussel mot landets tradisjonelle verdier.

Folkevalgte Michal Wojcik, som er medlem av det konservative partiet United Poland, er uenig i domstolens avgjørelse.

– Hvis lokale myndigheter vil støtte opp om våre tradisjoner og vår identitet, er det deres rett å gjøre det, sier han til Reuters.

Kjennelsen kommer etter økt bekymring i Polen over om EU vil kutte sin finansielle støtte til flere kommuner i landet over slike «lhbt-frie» soner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer