Pollensesongen er i gang

Selv om vi så vidt har passert første uka av februar, så er årets pollensesong i gang, spesielt på Vestlandet. Over 1 million nordmenn er pollenallergikere.

Pollenspredningen er i gang på Vestlandet. Nå ber Norges Astma- og Allergiforbund allergikere til å starte med forebyggende medisinering denne uken. Fra neste uke starter forbundet den daglige varslingen. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB
Pollenspredningen er i gang på Vestlandet. Nå ber Norges Astma- og Allergiforbund allergikere til å starte med forebyggende medisinering denne uken. Fra neste uke starter forbundet den daglige varslingen. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) oppfordrer nå allergikere til å starte med forebyggende medisinering denne uken. Allerede neste uke starter NAAF med sin daglige nasjonale pollenvarslingstjeneste.

Selv om vinteren fortsatt er her, så går modningen av blomsterstandene hos or og hassel sin vante gang. Utviklingen går fortest på Vestlandet.

– Vi ser at modningen, særlig i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, har kommet så langt at pollenspredningen så vidt er i gang. Det meldes for øvrig om nedbør i disse områdene, og da vil ikke pollenet spre seg i luften. Men allergikere bør følge godt med på pollenvarslingen disse kommende dagene, sier pollenanalytiker Hallvard Ramfjord hos NAAF i en pressemelding.

Han understreker at det er viktig at allergikere som tar forebyggende medisiner, nå kommer i gang med disse for å få optimal effekt.

Ifølge NAAF tyder det meste på at årets pollensesong blir en normalsesong. Allergikere må med andre ord være forberedt på en sesong som i hvert fall lever opp til en gjennomsnittlig spredning – om ikke mer.

– Det er verdt å påpeke at selv en gjennomsnittlig pollensesong er en stor påkjenning for allergikere i Norge, sier Ramfjord.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer