Politimann skutt og drept i Gøteborg

Politiet i Göteborg er i sorg etter at en politimann ble skutt og drept under en utrykning til drabantbyen Biskopsgården på Hisingen onsdag kveld.

Politimannen skal ha blitt beskutt da han snakket med noen personer. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
Politimannen skal ha blitt beskutt da han snakket med noen personer. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmer fra stedet viser hvordan flere av politimannens kolleger desperat forsøker å redde livet hans, skriver Aftonbladet.

Til tross for en storstilt jakt på gjerningspersonen, var ingen pågrepet torsdag morgen.

Politiet har innkalt til en pressekonferanse klokka 9.00.

En kvinne som bor like ved åstedet, opplyser til Aftonbladet at hun våknet av stemmer rett utenfor vinduet sitt.

– Jeg ble kjemperedd, og etterpå fikk jeg ikke sove. Alt dette skjedde rett foran øynene våre, i vårt område. Det føles bare kjemperart og trist, sier kvinnen.

Rykket ut etter skudd

Politiet skal ha stått og pratet med noen personer da de ble beskutt. De hadde rykket ut etter å ha blitt varslet av beboere i området som hadde hørt skudd.

Beskjeden om at politimannen var død, kom like før klokka 3. Et stort antall politipatruljer var på stedet natt til torsdag.

– Det er med stor sorg at vi har mottatt beskjeden om at en kollega har dødd etter å ha blitt beskutt på kvelden. Våre tanker går til familien, nære og kjære og arbeidskamerater, sier rikspolitisjef Anders Thornberg i en kommentar.

Han sier også at han har snakket med politisjefen i Väst politidistrikt for å sikre at det finnes nok ressurser til å finne den skyldige.

– Må minske risikoen

– Politiyrket er forbundet med risiko, og vi må fortsette arbeidet med å minske risikoene med stor besluttsomhet, sier han videre.

Biskopsgården har flere ganger tidligere vært åsted for skyteepisoder. Det var her at to menn ble skutt ved en pizzarestaurant i desember 2019. Den ene døde. Begge var knyttet til et kriminelt miljø. I mars 2020 ble en 16-åring skutt og drept i forstaden.

– Dette er en forferdelig tragisk hendelse og en trist beskjed å få. Mine tanker går fremfor alt til hans pårørende, men også til alle hans kollegaer, sier regionsjef Klas Johansson i Väst politidistrikt i Sverige.

Politiets pressetalsmann Fredrik Svedemyr opplyser at etterforskere startet med rundspørring og avhør av vitner på stedet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer