Politimann drepte svart mann

Politimann dømt til 25 års fengsel for drap på svart mann i USA

En politimann i Florida er dømt til 25 års fengsel etter at han skjøt og drepte en svart mann som hadde fått problemer med bilen.

Nouman Raja er dømt til 25 års fengsel for å ha skutt og drept en svart mann i delstaten Florida. Foto: Lannis Waters / Palm Beach Post via AP / NTB scanpix
Nouman Raja er dømt til 25 års fengsel for å ha skutt og drept en svart mann i delstaten Florida. Foto: Lannis Waters / Palm Beach Post via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er første gang på 30 år at en politimann i den amerikanske delstaten er dømt for drap for en handling begått i tjeneste.

Corey Jones var på vei hjem fra en spillejobb da bilen hans stoppet ved en påkjøring til motorveien. Politimannen Nouman Raja fikk øye på bilen til Jones og kjørte feil vei opp påkjøringsrampen. Han kjørte en sivil bil og gikk ikke i uniform. Selv om han var i tjeneste, identifiserte han seg heller ikke som politimann. Retten mener Raja opptrådte så aggressivt at Jones hadde grunn til å tro han var i ferd med på bli fraranet bilen eller bli drept.

Påtalemyndigheten mener 31 år gamle Jones tok fram et håndvåpen han hadde i bilen, og som han hadde bæretillatelse for, og forsøkte å komme seg unna. Raja skjøt tre ganger. Ifølge aktor kastet Jones da fra seg våpenet, men Raja skjøt flere ganger. En av kulene traff Jones i hjertet.

Raja hevdet i forklaring til politiet at han sa han var politimann og spurte om han kunne hjelpe Jones. Han sier også at musikeren trakk fram et våpen, og at Raja derfor var nødt til å skyte. Aktoratet mener dette var et forsøk på å villede etterforskerne, ettersom et opptak av en samtale mellom Jones og et bilbergingsselskap fanget opp hendelsen. Der kommer det ikke fram at politimannen identifiserer seg. Raja var ikke klar over dette opptaket da han kom med sin forklaring.

(©NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer