Politimann dømt i Oslo for tjenesteplikt-brudd etter tvilsomt avhør i ranssak

En politimann i 40-årene er i Oslo tingrett bøtelagt for grovt uaktsomt brudd på tjenesteplikten etter et tvilsomt avhør i en ranssak.

En politimann er dømt i Oslo tingrett for brudd på tjenesteplikten etter et tvilsomt avhør i en ranssak. Foto: Terje Pedersen / NTB
En politimann er dømt i Oslo tingrett for brudd på tjenesteplikten etter et tvilsomt avhør i en ranssak. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Hendelsen skjedde i oktober 2020 da politimannen oppsøkte noen mindreårige tenåringer som var mistenkte i en ranssak. Han oppsøkte tenåringene på nattetid på deres respektive bopeler.

Retten fant det bevist at mannen avhørte den ene tenåringen uten å informere gutten om hans rett til å ikke forklare seg, rett til å få bistand fra forsvarer, samt vergens rett til å være til stede og uttale seg. Mannen ble frikjent for å ha begått tilsvarende brudd mot den andre tenåringen.

Politimannen hevdet selv i retten at det aldri var snakk om noe avhør, men heller en samtale med formål om forebyggende arbeid.

Retten fant det imidlertid bevist at politimannen handlet grovt uaktsomt og dømte ham til å betale en bot på 8.000 kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer