Politimann dømt etter utforkjøring – hadde over 2 i promille

En politimann i Telemark er dømt til 21 dagers fengsel for å ha kjørt bil, og kommet ut av veibanen, mens han hadde en promille på 2,07.

Publisert

Mannen erkjente straffskyld da saken mot ham startet, men Aust-Telemark tingrett festet ikke lit til mannens forklaring om at han hadde brukt munnvann kort tid før promilletesten. Han får også en bot på 10.000 kroner fordi han i fjor høst kjørte sin privatbil mens han var alkoholpåvirket, ifølge Telemarksavisa.

Ifølge dommen holdt bilen for høy fart i en sving, kom delvis av veien, før den ble kastet inn i veibanen og ble stående med fronten mot kjøreretningen.

Straffen er tre dager kortere og boten 35.000 kroner lavere enn aktor la ned påstand om.

Tiltalte vedgikk i sin forklaring at han hadde drukket betydelige mengder alkohol helgen før mandagen da hendelsen fant sted. Han hevdet han ikke drakk rett før han kjørte, men etter å ha sovet en stund. Han hevdet også han holdt fartsgrensen da han kjørte av veien. Bilens airbager ble utløst.

– Han ble tørr i munnen av støvet fra airbagene. Et vitne kom mot bilen og ville snakke med ham. Han rotet da fram det første han fant som kunne drikkes for å bli kvitt støvet, noe som var en flaske munnskyllevann, siterer retten fra mannens forklaring.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.