Politimann dømt etter utforkjøring – hadde over 2 i promille

En politimann i Telemark er dømt til 21 dagers fengsel for å ha kjørt bil, og kommet ut av veibanen, mens han hadde en promille på 2,07.

Publisert

Mannen erkjente straffskyld da saken mot ham startet, men Aust-Telemark tingrett festet ikke lit til mannens forklaring om at han hadde brukt munnvann kort tid før promilletesten. Han får også en bot på 10.000 kroner fordi han i fjor høst kjørte sin privatbil mens han var alkoholpåvirket, ifølge Telemarksavisa.

Ifølge dommen holdt bilen for høy fart i en sving, kom delvis av veien, før den ble kastet inn i veibanen og ble stående med fronten mot kjøreretningen.

Straffen er tre dager kortere og boten 35.000 kroner lavere enn aktor la ned påstand om.

Tiltalte vedgikk i sin forklaring at han hadde drukket betydelige mengder alkohol helgen før mandagen da hendelsen fant sted. Han hevdet han ikke drakk rett før han kjørte, men etter å ha sovet en stund. Han hevdet også han holdt fartsgrensen da han kjørte av veien. Bilens airbager ble utløst.

– Han ble tørr i munnen av støvet fra airbagene. Et vitne kom mot bilen og ville snakke med ham. Han rotet da fram det første han fant som kunne drikkes for å bli kvitt støvet, noe som var en flaske munnskyllevann, siterer retten fra mannens forklaring.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer