Politimann brent til døde i Peru

En politimann er død i Peru etter at demonstranter gikk til angrep på en politipatrulje og satte fyr på bilen deres i byen Juliaca mandag, ifølge myndighetene.

Innbyggere omringer kister med sivile som er blitt drept i sammenstøt i Juliaca i Peru tirsdag. Mandag ble minst 17 mennesker drept sørøst i Peru, et fattig område der innbyggerne fortsatt støtter landets avsatte president, venstreorienterte Pedro Castillo. De krever nyvalg umiddelbart. Foto: Jose Sotomayor / AP / NTB
Innbyggere omringer kister med sivile som er blitt drept i sammenstøt i Juliaca i Peru tirsdag. Mandag ble minst 17 mennesker drept sørøst i Peru, et fattig område der innbyggerne fortsatt støtter landets avsatte president, venstreorienterte Pedro Castillo. De krever nyvalg umiddelbart. Foto: Jose Sotomayor / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Drapet skjedde etter at 17 sivile ble drept i sammenstøt i Juliaca tidligere mandag. Byen ligger i et fattig område ved Titicaca-sjøen sørøst i landet. Mange av innbyggerne der støtter fortsatt landets avsatte president.

I alt 47 mennesker er drept i opptøyer etter at venstreorienterte Pedro Castillo ble avsatt og fengslet i begynnelsen av desember, umiddelbart etter at han forsøkte å oppløse nasjonalforsamlingen og ta makten alene.

En annen politimann ble hardt skadd da rundt 350 demonstranter gikk til angrep på politipatruljen i Juliaca, opplyser myndighetene.

Den skadde politimannen ble brakt til sykehus i hovedstaden Lima med hodeskader.

– Politiet kom til åstedet og fant ut at en politibetjent var blitt banket opp og bundet, og at den andre, Luis Soncco Quispe, dessverre var død. Han ble brent levende i patruljebilen, sa statsminister Alberto Otárola da han informerte nasjonalforsamlingen om hendelsen tirsdag.

Perus myndigheter har kunngjort at onsdag er offisiell sørgedag for alle som er drept under protestene. 39 sivile personer er drept i sammenstøt med politiet, mens sju andre har mistet livet i trafikkulykker knyttet til uroen. I tillegg kommer politimannen som ble drept mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer