Vil granske bonuspoeng på øl

Politikere vil granske mat­giganter som gir bonus­poeng på øl

Stortingspolitikere vil at Helsedirektoratet skal granske fordelsprogrammene til Coop og Norgesgruppen som gir bonuspoeng på kjøp av øl.

Leder og nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomité vil at Helsedirektoratet skal granske bonusordninger på kjøp av øl. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Leder og nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomité vil at Helsedirektoratet skal granske bonusordninger på kjøp av øl. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Helsedirektoratet bør se på disse ordningene for å klargjøre hvordan regelverket skal forstås og gjøre noe med gråsonene de opererer innenfor, sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF), leder i Stortingets helse- og omsorgskomité til Vårt Land.

Forrige uke ble det klart at taxfreeselskapet Travel Retail Norway (TRN) fjerner bonuspoeng på alkohol etter at Bekkevold og nestleder i samme komité, Kjersti Toppe (Sp), stilte spørsmål ved om ordningen kunne bryte med alkoholloven.

Nå oppfordrer Bekkevold og Toppe Coop og Norgesgruppen om å fjerne alkohol fra sine bonusordninger, fordi de mener at disse er «minst like problematiske» som TRNs.

Både Coop og Norgesgruppen avviser at de bryter lovverket, og sier til Vårt Land at begrensningen på markedsføring er ivaretatt.

I en epost til avisen skriver avdelingsdirektøren for levekår i Helsedirektoratet, Øyvind Giæver, at bonuspoeng på alkohol kan være uproblematisk dersom «det utgjør en mindre andel av vareutvalget eller omsetningen».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer