Politikere kutter kraftig i lønna

Politikerne som forbereder gjenopprettingen av Akershus fylkeskommune, har vedtatt å kutte kraftig i godtgjørelsene for heltidspolitikerne i det nye fylket.

Akershus gjenoppstår i 2024. (Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB)
Akershus gjenoppstår i 2024. (Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Nå senker vi godtgjøringene for heltidspolitikerne på toppen med 15 prosent ved å legge stortingslønn til grunn, ikke statsrådslønn som i Viken. Med det senker vi satsene over hele fjøla, sier fraksjonsleder Anders Eidsvaag Graven (Sp).

Hans parti og de andre rødgrønne foreslo kuttet under møtet i geografisk utvalg Akershus i fylkestinget i Viken. I 2024 skal Viken deles opp igjen i de gamle fylkene, Akershus, Buskerud og Østfold.

Lønningene for heltidspolitikere i det store fylket Viken har vært en kilde til debatt. Særlig de rødgrønne har vært misfornøyde.

– Politikerlønningene i Viken er altfor høye, og for oss i Arbeiderpartiet har det vært viktig å kutte fra dagens nivå når vi nå går inn i Akershus. Spesielt i en tid hvor mange av innbyggerne våre kjenner ekstra på at økonomien er trang, ønsker vi å bruke pengene på fellesskapet, velferd og ungdommene våre, sier fylkesrådslederkandidat Hoda Imad (Ap).

Det endelige vedtaket gjøres på fylkestingsmøtet 21.–22. juni.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer