Politikere i Brasil vil tiltale presidenten for massedrap

En komité i den brasilianske nasjonalforsamlingen vil tiltale president Jair Bolsonaro for massedrap i som følge av koronapandemien.

Brasils president Jair Bolsonaro. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB
Brasils president Jair Bolsonaro. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det skriver avisen New York Times , som har fått tilgang til et utdrag fra en undersøkelse komiteen har gjennomført.

I rapporten de har skrevet anklager de presidenten for bevisst å ha latt brasilianere dø av viruset i et forsøk på å oppnå flokkimmunitet.

Komiteen består av i alt elleve medlemmer av nasjonalforsamlingen, hvorav sju fra opposisjonen.

New York Times påpeker at det i beste fall er usikkert om det blir noen tiltaler mot presidenten eller de andre som anklages i rapporten.

Men rapporten vil trolig bli brukt for alt den er verdt av presidentens motstandere, som vil utfordre ham i presidentvalget neste år. Bolsonaros oppslutning i folket er fallende.

Rapporten er på nesten 1.200 sider og gir Bolsonaros linje mye av skylda for at 300.000 koronadødsfall, rundt halvparten av de totale koronadødsfallene i landet.

– Mange av disse dødsfallene kunne ha vært unngått. Jeg er personlig overbevist om at han er ansvarlig for å eskalere dødstallene, sier senatoren Renan Calheiros, en sentrumspolitiker som har ledet arbeidet med rapporten.

Bolsonaro har i løpet av pandemien vært skeptisk til munnbind og nektet å vaksinere seg. Han har ikke kommentert anklagene i rapporten, men har kritisert arbeidet med den og kalt Calheiros en ussel politiker.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer