Politiets møte med flyktningbarna rører flere tusen

- Jeg tenker jo på min egen lille datter.Millioner av mennesker er på flukt fra krig og terror, og hittil i år har over 380.000 flyktninger kommet via sjøveien til Europa. I Norge alene var det 2313 som søkte asyl i august.

I noen av landene møter de kriserammede menneskene medmenneskelighet utover det vanlige. Flere av barna som ankom togstasjonen i Malmö tirsdag kveld, fikk et annerledes møte med det svenske politiet, skriver svenske SVT. To kvinnelige betjenter satt seg ned på gulvet sammen med barna for å leke og fortelle eventyr.

- Det er en ny situasjon for de fleste av oss i politiet. Vi skal være profesjonelle, men man blir berørt av alle menneskeskjebnene. Jeg tenker jo på min egen lille datter, sier en av betjentene, Terese Lago, til SVT.

Lekestunden spres i stor fart i sosiale medier. Det var Matilda Niang, kommunikasjonsrådgiver i Migrationsverket, som fanget det rørende øyeblikket på kamera.

- Jeg syns bare det var så himla fint. Det er mennesker som har vært på flukt lenge og er helt utmattede, og da syns det det var så fint at det svenske politiet kunne vise en kontrast til det, sier Niang til Metro.

Det er ikke bare i Sverige flyktningbarnas møte med politiet får stor oppmerksomhet. Tidligere denne måneden gikk et bilde av en politimanns lek med en syrisk jente verden rundt og satt, ifølge Jyllands posten, «lesernes hjerte i brann».

https://twitter.com/MatildaNiang/status/643860435754684416