Politiet vil ha Philip Manshaus fengslet i åtte nye uker

Politiet vil be om at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) blir fengslet i åtte nye uker når han mandag formiddag framstilles for varetektsfengsling.

Angrepet i Al-Noor Islamic Centre i Bærum skjedde 10. august i fjor. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Angrepet i Al-Noor Islamic Centre i Bærum skjedde 10. august i fjor. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det bekrefter politiadvokat Hilde Strand overfor NTB mandag morgen. Hun begrunner begjæringen med fare for at 22-åringen skal begå nye, alvorlige kriminelle handlinger dersom han ikke holdes i varetekt.

Manshaus blir framstilt for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 10 mandag. Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet 10. august.

Saken mot ham – etter skytingen i Al-Noor-moskeen i Bærum og drapet på stesøsteren i sommer – er ferdig etterforsket og oversendt påtalemyndigheten for påtaleavgjørelse. Det er Riksadvokaten som tar den endelige beslutningen om tiltale.

Det var 10. august i år at Manshaus skjøt og drepte sin 17 år gamle søster, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, hjemme i deres familiehjem, før han satte seg i bilen og kjørte til Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum. Der begynte han å skyte. Ingen ble skadd før Manshaus ble overmannet og uskadeliggjort av to eldre menn i moskeen.

I begynnelsen av desember ble det klart at tre sakkyndige som har observert Philip Manshaus, konkluderer med at han var tilregnelig da han utførte drapet og terrorhandlingen han er siktet for. Det betyr at han kan dømmes til fengselsstraff eller forvaring dersom han blir funnet skyldig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer