Politiet varsler høy tilstedeværelse under pride i Oslo

Oslo politidistrikt sier de er forberedt til årets prideparade i Oslo, og sier de kommer til å ha høy tilstedeværelse på de forskjellige markeringene.

Oslo 20210623. Åpningsshow i Pride Park i Spikersuppa under første dag av Oslo Pride som arrangeres både fysisk og digitalt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo 20210623. Åpningsshow i Pride Park i Spikersuppa under første dag av Oslo Pride som arrangeres både fysisk og digitalt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi vil ha stor tilstedeværelse med uniformert og sivilt personell. Vi forventer at mange mennesker ønsker å delta på de ulike arrangementene. Det har politiet tatt med i sine planer, sier Stabssjef i Oslo politidistrikt, Harald Nilssen, til Klassekampen.

Han sier videre at politiet har beredskap for eventuelle hendelser og baserer sine vurderinger på informasjon fra Politiets sikkerhetstjeneste og egne lokale vurderinger.

– Vi har lang erfaring med å forberede og gjennomføre ulike arrangementer. Det meste arbeidet er gjort på forhånd med dialog for forebyggende arbeid. Vi vil være til stede for å trygge deltakere og befolkningen ellers, sier Nilssen til avisen.

Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke, sier til avisen at de har hatt et godt samarbeid med Oslo politidistrikt.

– Vi har et tett og nært samarbeid med politiet, med kontinuering dialog om sikkerhetsopplegget gjennom hele året. Vi er sikre på at Oslo politidistrikt gjør sitt ytterste for å sikre at dette blir et trygt og flott arrangement, sier han til avisen.

(©NTB)

Mer om