Siktelsen mot en politimann fra Nordland er utvidet fra å ha misbrukt sin stilling til seksuell omgang med flere kvinner, til å også gjelde voldtekt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Siktelsen mot en politimann fra Nordland er utvidet fra å ha misbrukt sin stilling til seksuell omgang med flere kvinner, til å også gjelde voldtekt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Politiet utvider siktelsen mot politimann i Nordland

En politimann fra Nordland som fra før av er siktet for misbruk av sin stilling ved å ha hatt seksuell omgang med flere kvinner, er nå også siktet for voldtekt.

Publisert

Politimannen i 30-årene ble for en uke siden suspendert fra sin stilling og varetektsfengslet fram til 23. desember.

– Vi har gjort videre etterforskningsskritt, og begjært mannen varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Siktelsen er utvidet til å også omfatte voldtekt etter straffelovens paragraf 291, opplyser advokat Halvor Hjelm-Hansen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Nord-Norge og Midt-Norge, til NTB.

Kvinnene i saken har blant annet forklart at de har oversendt bilder og screenshots til egne bekjente. Politiet har foretatt en rekke databeslag i saken.

Mannens forsvarer, advokat Tom Solberg, har tidligere sagt til VG at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

Politimannen sitter i varetekt i Trondheim.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.