Politiet utvider siktelsen mot politimann i Nordland

En politimann fra Nordland som fra før av er siktet for misbruk av sin stilling ved å ha hatt seksuell omgang med flere kvinner, er nå også siktet for voldtekt.

Siktelsen mot en politimann fra Nordland er utvidet fra å ha misbrukt sin stilling til seksuell omgang med flere kvinner, til å også gjelde voldtekt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Siktelsen mot en politimann fra Nordland er utvidet fra å ha misbrukt sin stilling til seksuell omgang med flere kvinner, til å også gjelde voldtekt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Politimannen i 30-årene ble for en uke siden suspendert fra sin stilling og varetektsfengslet fram til 23. desember.

– Vi har gjort videre etterforskningsskritt, og begjært mannen varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Siktelsen er utvidet til å også omfatte voldtekt etter straffelovens paragraf 291, opplyser advokat Halvor Hjelm-Hansen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Nord-Norge og Midt-Norge, til NTB.

Kvinnene i saken har blant annet forklart at de har oversendt bilder og screenshots til egne bekjente. Politiet har foretatt en rekke databeslag i saken.

Mannens forsvarer, advokat Tom Solberg, har tidligere sagt til VG at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

Politimannen sitter i varetekt i Trondheim.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer