Politiet undersøker om bombetrussel mot Ryanair-fly har sammenheng med tidligere hendelse

Politiet mener det er naturlig å se fredagens bombetrussel i sammenheng med en tidligere trusselhendelse mot et Ryanair-fly, opplyser politiet til NTB.

Passasjerflyet står nå parkert i utkanten av Oslo lufthavns område på Gardermoen. Der blir det undersøkt av bombegruppa. En 51 år gammel britisk mann er anholdt av politiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Passasjerflyet står nå parkert i utkanten av Oslo lufthavns område på Gardermoen. Der blir det undersøkt av bombegruppa. En 51 år gammel britisk mann er anholdt av politiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

– Det er naturlig å se de to hendelsene i sammenheng, og det blir etterforskningsrelaterte spørsmål som vi skal undersøke, sier leder Olav Unnestad for felles operative tjenester i Øst politidistrikt til NTB.

Den andre trusselsituasjonen fant sted på et Ryanair-fly fra Krakow til Dublin tidligere denne uken. Der ble det funnet en lapp på toalettet hvor der det sto at det var eksplosiver om bord på flyet.

Ryanair har bekreftet til VG at også fredagens trusselmelding var skrevet på en lapp som ble funnet om bord i flyet.

Stansted flyplass

Den lignende episoden tidligere denne uken medførte at flyet ble tvunget til å lande på Stansted lufthavn i London. To menn på henholdsvis 26 og 47 år ble pågrepet av politiet i Essex for å ha stått bak truslene, ifølge BBC.

Det var på nettopp Stansted flyplass i London at også Ryanair-flyets tur mot Oslo startet fredag. Ruteflyet på vei fra flyplassen til Gardermoen da trusselmeldingen kom.

51-åring anholdt

En 51 år gammel britisk mann som befant seg om bord i det aktuelle flyet fredag, er anholdt av norsk politi. De mistenker han for å stå bak truslene. De vet ikke om mannen reiste alene, eller om han var en del av et reisefølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer