Voldsepisode i Horten

Politiet tror flere gjerningspersoner sto bak

Politiet antar at flere enn én gjerningsperson sto bak den grove voldsepisoden i Horten sentrum natt til lørdag.

Politiet ser det som sannsynlig at mer enn én gjerningsperson står bak den grove voldsepisoden i Horten sentrum natt til lørdag. Tre unge menn ble funnet utenfor denne bygården i Storgata i Horten natt til lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet ser det som sannsynlig at mer enn én gjerningsperson står bak den grove voldsepisoden i Horten sentrum natt til lørdag. Tre unge menn ble funnet utenfor denne bygården i Storgata i Horten natt til lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Slik situasjonen er nå, så tenker vi at det er flere gjerningspersoner som står bak dette, sier politiadvokat Pernille Norendal i Sørøst politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Mandag formiddag var fortsatt ingen mistenkt eller pågrepet etter at tre menn i slutten av tenårene ble funnet skadd utenfor en bygård i Storgata i byen.

Nødetatene ble varslet om de skadde mennene i 5-tiden lørdag morgen. De lå da på fortauet utenfor gården.

Politiet avklarer om hendelsen har funnet sted både inne i og utenfor en leilighet i bygningen. Det skal ikke ha vært brukt noen form for våpen.

Utenlandsk opprinnelse

De skadde er ikke kjenninger av politiet fra før og knyttes ikke til noe bestemt miljø. Alle tre er av utenlandsk opprinnelse.

Tilstanden til den ene som ble fløyet til Ullevål sykehus, er fortsatt kritisk, mens den andre som ble brakt dit, ikke er så alvorlig skadd som de første meldingene gikk ut på.

Både denne mannen og den tredje skadde, som kom forholdsvis fysisk uskadd fra hendelsen og ble kjørt til sykehus i Tønsberg, er avhørt.

Ønsker tips

Siden lørdag morgen har politiet arbeidet med å gjennomgå overvåkingskameraer i området, men det har foreløpig ikke gitt dem noen gode spor.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med personer som har befunnet seg i Horten sentrum ved 5-tiden lørdag morgen, eller som har observert annet som kan ha interesse for etterforskningen, sier Norendal.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer