Politiet: To skutt og drept og tre såret på fire 7-Eleven-kiosker i California

To personer er drept og tre skadd på seks ulike 7-Eleven-kiosker i det sørlige California 11. juli – eller 7/11, ifølge politiet i USA. Mistenkte er på frifot.

Politiet frakter vekk et lik etter at en butikkansatt i Brea i California ble skutt og drept på 7-Eleven 11. juli. Foto: Mindy Schauer / The Orange County Register via AP / NTB
Politiet frakter vekk et lik etter at en butikkansatt i Brea i California ble skutt og drept på 7-Eleven 11. juli. Foto: Mindy Schauer / The Orange County Register via AP / NTB Vis mer
Publisert

De fire skyteepisodene fant sted tidlig mandag morgen, og minst tre av dem antas å være knyttet til én og samme væpnede gjerningsmann.

Skytingene i Ontario, Upland, Riverside, Santa Ana, Brea og La Habra fant sted etter ran eller ransforsøk på de seks kioskene mandag 11. juli. På denne datoen feirer merkevaren 7-Eleven sin 95-årsdag.

– Vi føler med ofrene og deres kjære, sier 7-Eleven Inc. i en uttalelse.

– Vi henter inn informasjon om denne fryktelige tragedien og samarbeider med lokalt politi, heter det videre.

Det er foreløpig uklart for politiet hva som utløste skyteepisodene eller hvorfor de fant sted på akkurat denne datoen. Likevel tror ikke politiet datoen var tilfeldig.

– Det er ikke mulig at det kan være en tilfeldighet at 7-Eleven blir rammet den 11. juli, sier politibetjent Ryan Railsback ved Riverside Police Departement.

Seks ran

Det første ranet skjedde rundt midnatt i Ontario, omtrent 56 kilometer øst for Los Angeles, hvor en maskert mann truet butikkansatte med en pistol og krevde penger. Der ble det ikke avfyrt skudd og ingen ble skadd.

Deretter ble en 7-Eleven i Upland, mindre enn 8 kilometer fra Ontario ranet. Også der ble de ansatte truet med en pistol, og gjerningsmannen stakk av med 400–500 dollar i kontanter. Ingen ble skadd.

Senere ble også en 7-Eleven i Riverside ranet, og en kunde i butikken ble skutt. Vedkommende er alvorlig skadd.

Like før klokken 03.20 i Santa Ana, omtrent 39 kilometer fra Riverside, ble enda en 7-Eleven ranet. En mann ble funnet skutt og drept på parkeringsplassen utenfor butikken, ifølge politiet.

De siste to ranene skjedde på en 7-Eleven i Brea, hvor en butikkansatt ble skutt og drept, og deretter ved en 7-Eleven i La Hambra, hvor det ble funnet flere skuddofre.

Gjerningsmann

Politiet i La Hambra, Brea og Santa Ana har sagt de tror det er snakk om samme gjerningsmann. Politiet i Ontoario, Upland og Riverside har enda ikke uttalt seg om dette, men er informert om skytingene på de andre 7-Eleven-butikkene i delstaten.

– Det kan potensielt være den samme personen, men det er ikke noe vi kan bekrefte på dette tidspunktet, sier politibetjent Jake Kirk i Upland.

Ingen er så langt pågrepet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer