Politiet: To av tre av de savnede i Kvam trolig funnet

To av de tre savnede etter ulykken i Kvam er nå trolig funnet. Søndag ble den andre omkomne funnet i Movatnet, mens letingen etter den tredje fortsetter.

To av de tre savnede etter ulykken i Kvam er nå trolig funnet. Søndag ble den andre omkomne funnet i Movatnet. Innsatsleder Svein Valland Laupsa, (tv) og Terje Sperrevik. Foto: Marit Hommedal / NTB
To av de tre savnede etter ulykken i Kvam er nå trolig funnet. Søndag ble den andre omkomne funnet i Movatnet. Innsatsleder Svein Valland Laupsa, (tv) og Terje Sperrevik. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Movatnet er vannet som elva Tokagjelet renner ut i før den renner videre ut i Hardangerfjorden.

– Personen vil bli sendt til Bergen for obduksjon og identifisering, og det er etter all sannsynlighet den andre av de tre savnede, sier operasjonsleder Svein Laupsa i Vest politidistrikt.

Lørdag fant letemannskaper en omkommet person i elva Tokagjelet, som de antar er en av de tre savnede. Søndag ble det gjort nytt funn i Movatnet.

Det var hjelpemannskaper fra Røde Kors som søndag fant den omkomne. Deretter hentet Kvam brann og redning personen opp av vannet.

Holder på hovedteori

Politiets hovedteori er fortsatt at den siste av de savnede befinner seg i elva, men sier vedkommende kan ha blitt ført nedover av vannmassene.

Laupsa kan ikke utelukke at den savnede er blitt ført ned i Movatnet eller i verste fall ut i Hardangerfjorden.

– Vi fortsetter med søk i Tokagjelet, i Movatnet og i deler av Hardangerfjorden, sier han.

Fortsetter søket

Leteaksjonen fortsetter for å finne den tredje savnede, samt hunden som var med i følget, opplyser politiet.

Søndag kveld holdes det et tverrfaglig møte der de skal vurdere konkrete tiltak i Tokagjelet. De vurderer også å ta i bruk utstyr som kan skanne bunnen i Movatnet og Hardangerfjorden.

Det er meldt forholdsvis lite nedbør i området. Politiet håper det vil føre til noe mindre vann i elva.

– Et av tiltakene vi vurderer nå, er om vi kan regulere vannmengden ved hjelp av demningen øverst i elva. Målet er å kunne gjøre fysiske søk i elva, sier Laupsa.

Frivillige samlet inn penger

Lokalmiljøet har engasjert seg i leteaksjonen, som har vært preget av mye hjelp fra frivillige.

Over 500 personer har dessuten donert penger til Røde Kors i forbindelse med leteaksjonen. Bare i helgen kom det inn over 135.000 kroner, skriver Bergensavisen.

– Jeg synes det er helt surrealistisk at det har kommet inn så mye penger på så kort tid. Det betyr enormt mye for oss som vanligvis må tjene alle pengene til lokallaget selv. Vi har ingen støtte ellers, sier leder Ingeborg Steine Jensen i Norheimsund Røde Kors.

(©NTB)

Mer om