Politiet: Tilstanden er kritisk for de to knivskadde på Furuset i Oslo

To menn er kjørt til sykehus med alvorlige stikkskader i to separate voldshendelser på Furuset i Oslo. Tilstanden er kritisk for begge.

Politiet på stedet utenfor Furuset senter. Foto: Lise Åserud / NTB
Politiet på stedet utenfor Furuset senter. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser innsatsleder Svein Arild Jørundland til NTB like før klokken 19 mandag kveld.

– Det siste jeg har på status på disse er at tilstanden per nå skal være kritisk, sier han.

Det var kort tid før klokken 17 mandag ettermiddag at Oslo-politiet opplyste om knivstikking på Furuset T-banestasjon, som ligger i samme bygg som Furuset senter.

En mann ble kjørt til sykehus med det som først ble beskrevet som alvorlige stikkskader, og politiet stanset en T-banevogn som nylig hadde forlatt stasjonen. Den fikk imidlertid kjøre videre etter at politiet hadde søkt gjennom den uten å finne en gjerningsperson.

Kort tid etterpå fikk politiet melding om nok en knivstikking, denne i en leilighet ikke langt unna. Mannen ble kjørt til sykehus, også han med det som først ble beskrevet som alvorlige stikkskader.

Ingen pågripelser

Ingen er pågrepet for voldshendelsene, og politiet er på de to åstedene med store styrker, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

– Den innledende etterforskningen tyder på at de to skadde har en tilknytning til hverandre og at de to sakene har en sammenheng, men nøyaktig på hvilken måte er noe etterforskningen vil forsøke å belyse, sier han.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvorvidt politiet har kontroll på gjerningsvåpen.

Ikke fare for andre

Politiet ønsker nå å finne ut om det er flere involverte i saken, og det gjennomføres blant annet vitneavhør.

Området rundt Furuset T-banestasjon er sperret av, men T-bane-trafikken går som normalt, opplyser Hekkelstrand.

Han sier at alt tyder på at partene har kjennskap til hverandre. Og det er foreløpig ingen indikasjoner for at det er fare for andre personer i området, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer