Politiet stormet park etter aprilsnarr i Belgia

Politiet i den belgiske hovedstaden Brussel så seg nødt til å gå inn med opprørspoliti og vannkanon for å spre en stor menneskemengde i en park torsdag.

Foto: Franois WALSCHAERTS / AFP) NTB/SCANPIX
Foto: Franois WALSCHAERTS / AFP) NTB/SCANPIX Vis mer
Publisert

Flere tusen mennesker skal ha samlet seg i Bois de la Cambre, sørøst for sentrum i byen, for å delta på «La boum», en falsk festival som ble lansert som en aprilsnarr, skriver Brussels Times.

Bilder fra stedet viser unge som danset og festet, mens de brøt forbudet mot forsamlinger på mer enn fire mennesker utendørs. Rundt klokka 17 trakk politiet inn i parken for å rydde bort menneskemengdene, noe som førte til en større konfrontasjon der flasker og andre gjenstander ble kastet mot politiet. Journalister fra nyhetsbyrået AFP forteller at minst én politimann ble såret og flere festdeltakere pågrepet.

Etter hvert trakk politiet inn med vannkanoner, hester og pepperspray. En rekke videoer fra stedet viser kamper mellom festdeltakere og politiet.

Festivalarrangørene uttrykte gjentatte ganger i sosiale medier at det dreide seg om en aprilsnarr, uten at dette så ut til å stagge ivrige brusselboere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer