Politiet starter nye søk etter Trine Frantzen

Politiet starter mandag ytterligere søk på Øvsttun gravplass i Bergen etter å ha fått nye opplysninger i Trine Frantzen-saken.

Politiet i Bergen gjør nye søk etter Trine Frantzen på Øvsttun gravplass. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiet i Bergen gjør nye søk etter Trine Frantzen på Øvsttun gravplass. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I etterkant av de kriminaltekniske undersøkelsene på Øvsttun gravplass 15. og 16. mai er politiet blitt kontaktet av nye vitner som har gitt oss konkrete observasjoner fra det aktuelle tidsrommet i 2004. Dette er opplysninger som til nå ikke har vært kjent for politiet, opplyste Vest politidistrikt før helgen.

Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i begynnelsen av mai 2004. Foto: Politiet / NTB scanpix
Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i begynnelsen av mai 2004. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Opplysningene er så detaljerte og konkrete at politiet har besluttet å gjennomføre ytterligere manuelle søk på nærmere angitt sted ved Øvsttun gravplass.

Søkene startet mandag klokka 9 og avsluttes senest tirsdag klokka 15.

– Vi begynner med å grave opp én grav, sier politiinspektør Tore Salvesen til Bergens Tidende.

– Vitnene er voksne mennesker som ikke har hatt noe med politiet eller Trine Frantzen å gjøre. De er ikke såkalte bekjente av politiet, sier Salvesen.

Politiet har tillatelse til å gå ned i flere graver, men Salvesen vil ikke opplyse om hvor mange graver de ser for seg å åpne.

– Området for det aktuelle søket er fortsatt å betrakte som et kriminalteknisk åsted og vil bli gjennomsøkt ved manuell graving på en slik måte at eventuelle bevis ikke går tapt, ifølge politiet.

Etterforskningsleder Kenneth Berg og Kjell Mo (bak) der politiet gjør nye søk etter Trine Frantzen på Øvsttun gravplass. Politiet har blitt kontaktet av nye vitner som har gitt konkrete observasjoner fra det aktuelle tidsrommet i 2004. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Etterforskningsleder Kenneth Berg og Kjell Mo (bak) der politiet gjør nye søk etter Trine Frantzen på Øvsttun gravplass. Politiet har blitt kontaktet av nye vitner som har gitt konkrete observasjoner fra det aktuelle tidsrommet i 2004. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

– Ved eventuelle funn vil mediene bli orientert når dette ikke kan skade den videre etterforskningen, poengterer politiet.

31-årige Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i mai 2004, men politiet har ikke klart å finne ut hva som har skjedd med henne.

Øvsttun gravplass ligger like i nærheten av stedet der Frantzen sist ble sett. En teori er at kvinnen, som tilhørte et rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer