Politiet starter etterforskning av Equinor-brann

Møre og Romsdal politidistrikt har iverksatt etterforskning av brannen ved anlegget til Equinor på Tjeldbergodden onsdag ettermiddag.

Equinor-anlegget på Tjeldbergodden i Aure kommune begynte onsdag ettermiddag å brenne. Foto: Øyvind Kvammen / NTB
Equinor-anlegget på Tjeldbergodden i Aure kommune begynte onsdag ettermiddag å brenne. Foto: Øyvind Kvammen / NTB Vis mer
Publisert

– Etterforskningen har startet i dag ved at det innhentes nødvendig dokumentasjon fra selskapet, og det vil også bli foretatt avhør i dag av personell som var til stede på anlegget da brannen startet, sier politiinspektør Ove Brudevoll i en pressemelding fra Møre og Romsdal politidistrikt.

– Politiets kriminalteknikere er allerede i arbeid på brannstedet, men må vente med å gå inn i den aktuelle bygningen til dette anses som sikkerhetsmessig forsvarlig, sier han.

Det var kraftig røykutvikling i et kompressorbygg ved metanolfabrikken på Tjeldbergodden onsdag. Ingen personer ble skadd, men Equinor har lovet granskning av brannen.

Leter etter årsaken

Politiet ønsker å klarlegge årsaken til brannen, og vi vil undersøke om det kan være noen brudd på petroleumslovgivningen.

Saken etterforskes av personell fra kontinentalsokkelgruppa ved Kristiansund politistasjon i samarbeid med Aure lensmannskontor.

Politiet samarbeider med Petroleumstilsynet som er tilsynsmyndighet for denne type anlegg. Petroleumstilsynet varslet tidligere torsdag at også de skal etterforske brannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer