Politiet slår alarm om overgrepstrend blant unge

Vest politidistrikt er bekymret over at de mottar stadig flere saker om overgrep blant unge. – Dette er et bredt problem over hele Vestlandet, sier politiet.

Politiinspektør Tore Salvesen advarer om at stadig flere ungdommer på Vestlandet blir seksuelt misbrukt av andre ungdommer. Foto: Marit Hommedal / NTB
Politiinspektør Tore Salvesen advarer om at stadig flere ungdommer på Vestlandet blir seksuelt misbrukt av andre ungdommer. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

– Dette forekommer ikke i ett bestemt miljø, men blant ungdom generelt. Vi ser barn helt ned i 13-årsalderen som bruker eller lar seg bruke til seksuelle tjenester, enten fysisk eller via sosiale medier, sier seksjonsleder Tore Salvesen i Vest politidistrikt til Dagen.

Tidligere denne måneden gikk politiet i Agder ut i Fædrelandsvennen og uttrykte bekymring over en økende overgrepstrend blant unge. NRK omtalte også saken i forrige uke.

Salvesen sier at de også i Vest politidistrikt har opplevd en økning. Så langt i år har de mottatt 49 overgrepssaker blant unge. Det er like mange som i hele fjor til sammen.

– Dette er et bredt problem over hele Vestlandet, også i vårt politidistrikt, sier Salvesen.

Han sier at det ofte er eldre ungdom som utnytter 12–13 år gamle jenter som ikke evner å tenke langsiktige konsekvenser av det de sier ja til. Motivet er først og fremst av økonomisk karakter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer