Politiet skjøt mann i låret - nå er saken henlagt

Politiet handlet i nødverge da de skjøt en bevæpnet mann i låret i Kristiansand i vinter, konkluderer Spesialenheten. Saken er nå henlagt.

En mann i 30-årene ble skutt i låret under en større politiaksjon i vinter. Nå har Spesialenheten konkludert med at tjenestepersonen handlet i nødverge og ikke kan straffes for skuddet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
En mann i 30-årene ble skutt i låret under en større politiaksjon i vinter. Nå har Spesialenheten konkludert med at tjenestepersonen handlet i nødverge og ikke kan straffes for skuddet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var kvelden 27. januar at politiet skjøt en mann i 30-årene i beinet i Kristiansand sentrum.

Det skjedde etter at de fikk melding om at en person gikk med våpen og det oppsto det politiet omtalte som en truende situasjon da de kom i kontakt med ham.

– Spesialenheten mente skuddet mot A (mannen som ble skutt, red.anm.) ble løsnet i en nødvergesituasjon, og at handlingen ikke gikk utover hva som var nødvendig for å hindre tap av menneskeliv eller alvorlig personskade, konkluderer Spesialenheten etter å ha etterforsket saken.

Enheten poengterer at mannen gikk på gaten bevæpnet med et tohåndsvåpen. Han etterkom ikke politiets gjentatte pålegg, snarere tvert imot.

Politiet forsøkte først å uskadeliggjøre ham ved å kjøre på ham med tjenestebilen, men da han tilsynelatende uskadd reiste seg og beveget seg i retning en sivil syklist på stedet, åpnet en av tjenestepersonene ild.

– Etterforskningsresultatet talte med styrke mot at B (polititjenestemannen som skjøt, red.anm.) begikk en straffbar handling da hen avfyrte skuddet. Straffeforfølgningen henlegges som intet straffbart forhold anses bevist.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer