Politiet skal ta Uber-sjåførene

Ny linje fra politiet.

(upublisert) Opprettet

Politiet mener at Uber er en pirattjeneste og varsler derfor at Uber-sjåførene kan vente seg reaksjoner.

– Vårt klare utgangspunkt er at denne formen for persontransport, som beviselig drives uten nødvendige tillatelser, er piratvirksomhet helt i strid med yrkestransportloven, sier politiadvokat Arne Waldemar Nielsen til Dagens Næringsliv.

Politiet engasjerer seg i saken nå etter at transportløyveavdelingen i Oslo kommune gikk til anmeldelse av Uber ved juletider. Politiet har brukt tiden fram til nå til å vurdere tjenesten opp mot regelverket, og politiet har også sett på hvordan andre land slår ned på Uber. I Tyskland er tjenesten ulovlig, men Uber finnes i 45 land.

Ubers norske sjef, Carl Edvard Endresen, avviser at tjenesten er ulovlig.

– Vi mener at vi opererer innenfor det rammeverket den nåværende lovgivningen gir. I tillegg har vi en konstruktiv dialog med de relevante myndigheter hva angår de fordelene Uber kan bringe til Oslo, inkludert redusert trafikk og lavere CO2-utslipp, sier Endresen, som legger til at Uber vil støtte sjåfører som blir straffeforfulgt.

Politiets nye linje i Norge er i strid med Konkurransetilsynets syn på saken. Tilsynet vil ha slutt på løyver i drosjemarkedet og prisregulering. Alle skal få kjøre drosje. Løyver skal knyttes til selskapet og ikke hver enkelt bil, uttalte tilsynsdirektør Christine B. Meyer i mars. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.