Politiet skal fortsatt være væpnet: – Svært alvorlig trusselbilde

Norsk politi skal fortsatt bære våpen. Den midlertidige bevæpningen forlenges i inntil åtte uker.

Politidirektoratet vurderer at det fortsatt er nødvendig med nasjonal bevæpning for å sette politiet i stand til å kunne avverge eller stanse uønskede hendelser i Norge, sier politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Politidirektoratet vurderer at det fortsatt er nødvendig med nasjonal bevæpning for å sette politiet i stand til å kunne avverge eller stanse uønskede hendelser i Norge, sier politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har vært midlertidig bevæpnet siden masseskytingen utenfor London Pub i Oslo 25. juni.

Politidirektoratet vurderer at det fortsatt er nødvendig med nasjonal bevæpning for å sette politiet i stand til å kunne avverge eller stanse uønskede hendelser i Norge.

− Selv om terrortrusselnivået er nedjustert, vurderes det på bakgrunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa at det fortsatt er et svært alvorlig trusselbilde vi står overfor, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

I den siste trusselvurderingen fra PST ble trusselnivået nedjustert fra «høy» til «moderat». Det betyr at én eller flere aktører kan ha evne eller vilje til å gjennomføre terror i Norge.

Politiet har en viktig rolle som en del av den sivile beredskapen i Norge.

– Det foreligger ingen konkret trussel mot Norge, men politiet har fortsatt økt oppmerksomhet og aktivitet for å sikre en best mulig beredskap i en usikker tid, sier Bjørnland.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer