Politiet sier de har vært i kontakt med Otta-siktede tre ganger tidligere

Politiet opplyser at de har vært i kontakt med mannen som er siktet for å ha drept et eldre ektepar i Otta ved tre anledninger tidligere.

Publisert

– Det har vært stilt spørsmål ved om politiet har kjennskap til siktede fra tidligere. Politiet har forståelse for dette. Innlandet politidistrikt kan ikke se å ha hatt kontakt med siktede ut over ved ett tilfelle i 2005 og to tilfeller i 2006. Siktede er ikke registrert med andre straffesaker enn drapssaken han nå er siktet i, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

I samme pressemelding opplyser de at det var ekteparet Herma Gjetsund (født i 1939) og Odd Gjetsund (født i 1934) som de ble drept mandag kveld.

De to ble obdusert onsdag. Politiet har mottatt de foreløpige rapportene fra rettsmedisinerne.

– Vi går ikke inn på innholdet i disse, skriver politiet.

Siktede ble avhørt onsdag. Politiet sier de vil vurdere fortløpende når det skal foretas ytterligere avhør.

– Det antas at det vil bli behov for flere avhør av siktede i tiden framover, skriver politiet.

De opplyser videre at påtalemyndigheten fortsatt arbeider med å oppnevne sakkyndige for å foreta rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

Det var mandag kveld at politiet mottok melding om knivstikking på Otta i Sel kommune. Den siktede ringte selv inn og varslet om hendelsen, noe et vitne også gjorde. Mannen ble så pågrepet like ved åstedet der ekteparet i 80-årene ble funnet drept.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer