Politiet på plass 70 minutter etter varsel om mulig drap

Det lokale brannvesenet måtte håndtere situasjonen etter dødsfallet på Varaldsøy uten hjelp fra politiet, som kom etter 70 minutter.

Kriminalteknikere jobber der en kvinne er funnet død på Varaldsøy, og politiet tror hun er drept av en mann som er siktet i saken. Foto: Marit Hommedal / NTB
Kriminalteknikere jobber der en kvinne er funnet død på Varaldsøy, og politiet tror hun er drept av en mann som er siktet i saken. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

En kvinne i 40-årene ble funnet død på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag kveld. En mann i 40-årene ble pågrepet og siktet for drap samme kveld. Han nekter straffskyld.

Klokken 20.05 fikk brannvesenet i Kvinnherad melding om den livløse kvinnen, ifølge Thomas Hallquist, vakthavende brannsjef i Kvinnherad. Først 35 minutter senere ble politiet i Bergen orientert.

– Det er et gap. Kanskje har det blitt oppfattet som en ulykke. Det er altfor tidlig å konkludere, sier Kvinnherad-lensmann Sigurd Børve til Bergens Tidende fredag kveld.

Klokken 21.50 var politipatruljen på stedet og fikk kontroll på den mistenkte etter kort tid. Det var da gått 70 minutter siden politiet fikk meldingen, og en time og tre kvarter siden brannvesenet registrerte oppdraget.

Lensmann Sigurd Børve sier det tok tid å komme fram på grunn av lange avstander og mener det ikke var mulig for politiet å komme raskere til stedet.

– Det er geografiske faktorer, som avstand og at vi måtte krysse en fjord til ei øy. Vi måtte rekvirere en beredskapsferge. Det er vilkårene vi lever under i Distrikts-Norge, sier han til Aftenposten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer