Politiet oppdaget «ukjent aktivitet» i politinettet

Politiet oppdaget natt til torsdag ukjent aktivitet i politinettet. Et antall epostkontoer er berørt og rammet av det politiet omtaler som «uønsket aktivitet».

Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB
Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Politiet oppdaget natt til torsdag ukjent aktivitet i politinettet. Et antall epostkontoer er berørt og rammet av det politiet omtaler som «uønsket aktivitet».

Etter det NTB forstår, skal det være snakk om et digitalt angrep. Men det er for tidlig å si noe om omfang eller hvem som kan stå bak.

Aktiviteten ble fulgt gjennom natten og morgentimene torsdag, opplyser Politidirektoratet. Politiet har ikke registrert at hendelsen har ført til at informasjon er kommet på avveie.

Foreløpige analyser viser ifølge Politidirektoratet (POD) at «en avgrenset mengde brukerkontoer i epost-systemet» er rammet av uønsket aktivitet.

– Enkelte av politiets IKT-systemer er også satt i offline-modus av driftsmessige hensyn. Vi presiserer at disse ikke er direkte rammet slik det ser ut nå, forteller stabssjef Elisabeth Rise i POD i en pressemelding.

Politidirektoratet har koblet inn relevante fagmiljøer i både Kripos og Politiets sikkerhetstjeneste (PST). I tillegg er Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) informert.

– Vi er orientert om saken, men må komme tilbake til flere detaljer, sier seniorrådgiver Annett Aamodt i PST.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer