Politiet: Opp mot fem timers ventetid på grensen ved Svinesund

Politiet melder om opp mot fire til fem timers ventetid på grensen ved Svinesund.

Det har vært lange køer ved Svinesund siden nordmenn fikk reise til Sverige igjen. Mandag er ventetiden ved grensen på opp mot fem timer. Dette bildet er fra fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB
Det har vært lange køer ved Svinesund siden nordmenn fikk reise til Sverige igjen. Mandag er ventetiden ved grensen på opp mot fem timer. Dette bildet er fra fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Politiet melder om stor pågang, lang ventetid og lang kø ved grenseinngangen til Norge ved Svinesund.

Den største utfordringen er at de som kommer til grensepasseringen, ikke har registrert innreisen sin til Norge, melder politiet.

– Litt av utfordringen er å bistå og veilede de reisende med registreringen av innreise, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB.

Fra og med fredag i forrige uke åpnet regjeringen for at fullvaksinerte og personer som har gjennomgått koronasykdom de siste seks månedene, ikke lenger trenger å være i innreisekarantene etter å ha vært i utlandet.

Ved ankomst Norge må de likevel ha fylt ut et innreiseskjema, de må kunne framvise et norsk koronasertifikat som viser at de oppfyller kriteriene for å få fritak fra innreisekarantene, og de må testes for koronavirus.

Politiet oppfordrer de som skal inn i landet til å registrere innreisen sin på forhånd.

– Dersom de gjør det, vil passeringen på grensen gå langt smidigere. Politiet på stedet melder om ventetid på til tider opp mot fire-fem timer, sier Samuelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer