Politiet om tre Oslo-skytinger på to uker: – Ser ingen sammenheng mellom sakene

De siste to ukene har det vært tre skyteepisoder i Oslo. – Vi tar det på største alvor, sier Grete Lien Metlid i Oslo-politiet.

Grete Lien Metlid informerte om skyteepisoden på Brynseng mandag kveld, og generelt om siste ukers hendelser i Oslo. Foto: Ali Zare / NTB
Grete Lien Metlid informerte om skyteepisoden på Brynseng mandag kveld, og generelt om siste ukers hendelser i Oslo. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag formiddag innkalte Metlid, som er leder for Etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, inn til en pressebrif i forbindelse med skytehendelsene.

– Dette tar vi på det største alvor. Det er svært alvorlig at det skytes i det offentlige rom, sa Metlid som sa at politiet forstår at dette skaper uro blant befolkningen.

Den siste episoden skjedde mandag 30. august da en mann i 20-årene ble skutt og skadd ved Brynseng T-banestasjon i Oslo.

Onsdag 25 august ble to menn skutt ved en oppgang på Trosterud i Oslo. Begge havnet på sykehus. Ingen er pågrepet i forbindelse med skytingen.

Søndag 15. august ble to unge gutter skutt i en T-banevogn ved Skøyenåsen T-banestasjon. En av dem ble alvorlig skadd. Gjerningsmannen er pågrepet.

– Vi ser ingen sammenheng mellom disse sakene, sa Metlid.

– Det er heller ikke sånn at alle sakene er knyttet til kriminelle miljøer eller gjenger.

Hun sier sakene har høyt prioritet hos politiet, og at det pågår etterforskning for fullt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer