Politiet om dødsfall: – Slett videoen

Politiet oppfordrer folk til å slette videoopptak av et dødsfall i Herøy kommune i Møre og Romsdal. – Det handler om medfølelse og respekt, sier politiet.

Politistasjonssjef Janne Garnes Nilsen. Foto: Politiet
Politistasjonssjef Janne Garnes Nilsen. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann ble funnet død på åpen gate i Herøy lørdag. I ettertid har politiet blitt gjort oppmerksom på at flere har tatt videoopptak av hendelsen.

Nå ber de vedkommende slette videoene av hensyn til de pårørende.

– Dette er allerede en svært tung tid for de pårørende. De burde ikke trenge å bekymre seg for om det er videoer i omløp av deres nærmeste i en så sårbar situasjon. Av hensyn til de pårørende oppfordrer vi de som har filmet hendelsen, til å slette videoen. Det handler om medfølelse og respekt, både for personer i sorg og for den avdøde, sier politistasjonssjef Janne Garnes Nilsen ved Herøy og Sande politistasjon.

Dersom du skulle få tilsendt en slik video, bør du slette den så fort som mulig, mener hun.

– Ikke del videre, og slett videoen. Gi beskjed til den som har delt, om at det ikke er lov å dele, og be gjerne den som har delt videoen, om å slette den.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer