Politiet og Vegvesenet ber Agder-folk la bilen stå helt fram til torsdag

Folk bør unngå å bruke bil i Agder tirsdag og onsdag med mindre det er helt nødvendig, anmoder politiet i samråd med Statens vegvesen og fylkeskommunen.

Trafikken står på E18 ved Gaupemyr i Lillesand på grunn av trøbbel med trailere i østgående felt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Trafikken står på E18 ved Gaupemyr i Lillesand på grunn av trøbbel med trailere i østgående felt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

– Meteorologene har meldt om kraftig vind og snøfokk i Agder de neste par dagene, noe som gjør det svært krevende å ferdes på veiene, sier avsnittsleder John Repstad ved politiets operasjonssentral i Agder i en pressemelding.

Store snømengder i og langs veiene har allerede ført til at mange privatbilister og vogntog har kjørt seg fast, og det er svært lang ventetid på veihjelp i Agder.

– Vi oppfordrer derfor folk som ikke har helt nødvendige ærend, om å la bilen stå, sier Repstad.

Kø og snø

Det har også vært saktegående kø i begge retninger på E18 mellom Lillesand og Grimstad tirsdag ettermiddag. Ekstra utfordrende har det vært ved innkjøringen til Lillesand ved Gaupemyr.

– Statens vegvesen melder at flere bilister stanser i tunneler for å fjerne snø fra bilene. Dette har skapt farlige situasjoner, og politiet henstiller alle bilister til å unngå stans i tunnelene. Dersom dette fortsetter, kan det i ytterste konsekvens medføre at tunneler blir stengt for å ivareta sikkerheten, sier Repstad.

Vegtrafikksentralen sør sier at alle brøytebiler er ute, men at det er svært utfordrende kjøreforhold i hele fylket.

Sørlandet sykehus samarbeider med Røde Kors, som har stasjonert ut en rekke snøscootere langs kysten i Agder. Disse kan for eksempel brukes der ambulansene ikke kommer frem.

Snøfokk skaper trøbbel

Kommunene som er verst rammet, er Kristiansand og Arendal.

– Det er de som har blitt mest preget av værsituasjonen, så det er der det er mest utfordringer. Det går på både snømengder og sikt, sier vaktkommandør Espen Strand til NTB.

– Det er snakk om både mye snø og vind. Kombinasjonen skaper en del snøfokk og enkelte steder kan det føre til unormalt mye snø.

Både politi og entreprenører har bemannet opp som følge av snøværet. Men folk bør aller helst la bilen stå hjemme.

– Hvis du ikke må ut å kjøre i dag, er dette dagen å la være. Det er veldig utfordrende kjøreforhold, sier Strand.

Mer om