Politiet mistenker ruspåvirket kjøring etter at båt sank i Asker

Politiet har tatt blodprøver av samtlige som var om bord i en båt som gikk på grunn og sank ved Landøya i Asker natt til søndag. De mistenker ruskjøring.

En redningsaksjon ble satt i gang for å redde opp fire personer som havnet i vannet etter at en båt gikk på grunn og sank ved Landøya i Asker natt til søndag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
En redningsaksjon ble satt i gang for å redde opp fire personer som havnet i vannet etter at en båt gikk på grunn og sank ved Landøya i Asker natt til søndag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

– Det er besluttet blodprøvetaking av samtlige om bord på båten, etter mistanke om ruspåvirket kjøring, skriver politiet på Twitter.

Politiet oppretter sak på forholdet.

Den første meldingen om grunnstøtingen ble lagt ut av politiet ved 2.30-tiden natt til søndag. Kort tid etterpå opplyste de at fritidsbåten var sunket, og at en redningsaksjon var i gang for å få folk opp av vannet. Båten gikk på et skjær omtrent 600 meter sør for Landøya i Asker.

Det ble satt inn store ressurser for å få reddet de fire opp fra vannet. Brannvesenet hadde tre brannbåter, redningsdykkere og mye mannskap på stedet.

Alle var fortsatt flytende da brannbåt og redningsskøyte kom fram, og klokken 2.45 var de hentet opp og på vei mot land. Det er så langt uklart hvordan ulykken skjedde.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer