Politiet: Minst 57 drept i selvmordsangrep mot to moskeer i Pakistan

Minst 57 personer er drept og over 70 ble skadd i selvmordsangrep mot to moskeer i Pakistan fredag, opplyser politi og helsemyndigheter.

En skadd mann bæres inn på et sykehus i Quetta etter et selvmordsangrep på en moské i Pakistan fredag. Foto: Arshad Butt / AP / NTB
En skadd mann bæres inn på et sykehus i Quetta etter et selvmordsangrep på en moské i Pakistan fredag. Foto: Arshad Butt / AP / NTB Vis mer
Publisert

52 av ofrene ble drept i den sørvestlige Balutsjistan-provinsen. Situasjonen er uavklart, og stadig vekk kommer det nye meldinger om antall døde. Siste tall på antall skadde er nær 70.

Det var høytid og feiring da eksplosjonen gikk av i byen Mastung. Ofrene var samlet for å markere Mawlid, en helligdag for feiring av profeten Muhammeds fødselsdag.

Rundt 500 personer var til stede, skriver nyhetsbyrået AP.

TV-bilder og innlegg i sosiale medier viser skoene til de døde og skadde som ligger strødd utenfor moskeen. Noen av de drepte er dekket av laken, og bilder viser lokale innbyggere og redningsmannskaper som bærer bort skadde.

Sjeldent angrep mot sivile

Politiet bekrefter at eksplosjonen ble utløst av en selvmordsbomber. Tilstanden til mange av de skadde er kritisk, ifølge en talsmann for myndighetene, Atta Ullah. Han sier en høytstående politisjef er blant de døde.

En mann som mistet slektninger i eksplosjonen ved en moské sørvest i Pakistan, får trøst av en annen ved et sykehus i Quetta. Foto: Arshad Butt / AP / NTB
En mann som mistet slektninger i eksplosjonen ved en moské sørvest i Pakistan, får trøst av en annen ved et sykehus i Quetta. Foto: Arshad Butt / AP / NTB Vis mer

Innenriksdepartementet i Pakistan hevder også at angrepet bærer preg av å være terror. Ingen har så langt tatt på seg skylden.

Balutsjistan opplever ofte angrep fra militser og opprørsgruppen, men som oftest mot sikkerhetsstyrker.

Nytt angrep

Kort tid etter eksplosjonen kom meldinger om nye angrep i byen Hangu nordvest i landet. Også her angrep en selvmordsbomber en moské.

Samtidig utløste en annen selvmordsbomber sprengladningen utenfor en politistasjon i samme by, melder lokale medier.

Fem personer er så langt meldt døde i angrepet mot moskeen, som ligger i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen. Lokale medier skrev på formiddagen norsk tid at mellom 30 og 40 mennesker var begravd i ruinene av bygningen. 12 personer er brakt til sykehus.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer