Politiet mener de har tatt dobbeltdrapsmann som har vært på rømmen i sju år

En polsk mann ble pågrepet på gata i Bergen i forrige uke. Politiet mener han kan være en drapsmann som har vært på rømmen fra polsk politi i sju år.

Bergen sett fra Ulriken. (Foto: Marit Hommedal / NTB)
Bergen sett fra Ulriken. (Foto: Marit Hommedal / NTB) Vis mer
Publisert

– Det er utrolig at det går an, men til syvende og sist havner man på politiets radar, sier politiadvokat Jørgen Henriksen til Bergens Tidende.

Det hele bunner i en gammel drapssak som skjedde i Polens hovedstad Warszawa i 1999. En polsk mann ble dømt for å ha drept et kjærestepar, noe han ble dømt til livstid i fengsel for. I 2014 fikk han permisjon fra fengselet for å donere en nyre til sin syke mor. Mannen stakk imidlertid av og forsvant.

I forrige uke ble en polsk mann pågrepet på gata i Bergen i en stor væpnet politiaksjon. Det finnes ingen spor av mannen i Norge før 2015, og politiet mener de har funnet dobbeltdrapsmannen, som altså har vært på rømmen i sju år.

Han er nå varetektsfengslet i fire uker i påvente av en eventuell utlevering til Polen. Selv hevder han at politiet har tatt feil mann.

– Dersom min klient ikke er den etterlyste personen, skal han løslates umiddelbart, sier mannens forsvarer, advokat Kai-Inge Gavle.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer