Politiet: Mann pågrepet og siktet for drap på Anne-Elisabeth Hagen – har relasjon til Tom Hagen

Politiet pågrep torsdag en mann i 30-årene bosatt på Romerike i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

Aktivitet ved boligen til Tom Hagen. Det er satt opp sperringer og politiet søker i området på nedsiden av huset mot vannet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Aktivitet ved boligen til Tom Hagen. Det er satt opp sperringer og politiet søker i området på nedsiden av huset mot vannet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den pågrepne mannen har en relasjon til Tom Hagen, og politiet opplyser at de «er kjent med mannens IT- og kryptovalutakompetanse.»

Han er siktet etter straffelovens paragraf 275, for å ha tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen eller medvirket til dette.

– Vi kan bekrefte at pågripelsen er fremskyndet på bakgrunn av lagmannsrettens kjennelse i går. Årsaken til fremskyndelsen er bevisforspillelsesfare, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica hos politiet på Romerike.

Ifølge VGs opplysninger aksjonerte Øst politidistrikt torsdag kveld. Mannen i 30-årene ble pågrepet i Oslo, mens sivile politifolk gjennomførte undersøkelser på en adresse på Østlandet utover kvelden.

Pågripelsen skjedde få timer etter at Eidsivating lagmannsrett besluttet at drapssiktede Tom Hagen (70) skulle løslates fra varetekt.

Lagmannsretten mener det ikke foreligger skjellig grunn til å mistenke 70-åringen for drap eller medvirkning til drap på sin kone. Denne avgjørelsen er imidlertid anket til Høyesterett.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer