Politiet frykter kriminelle kan gå fri

Politiet må sette straffesaker på vent som følge av forsvinningssaken

Politimesteren i Øst politidistrikt frykter at andre kriminelle vil få strafferabatt eller i verste fall slippe straff ettersom Hagen-forsvinningen tar mye ressurser.

Politiet bruker store ressurser på den mulige bortføringen Lørenskog. Her har de sperret av eiendommen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien på Fjellhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Politiet bruker store ressurser på den mulige bortføringen Lørenskog. Her har de sperret av eiendommen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien på Fjellhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi er nødt til å gjøre omprioriteringer som kan gå ut over folks rettsfølelse. Vi prøver å velge vekk det minst viktige, alt fra vinningstyveri til trafikksaker, men jeg tror vi må erkjenne at mer alvorlige forhold blir liggende lengre, sier politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Siden slutten 31. oktober har politiet etterforsket den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog. Så langt har det ikke kommet noen livstegn fra kvinnen.

Øst politidistrikt fikk i mai i fjor kritikk fra Riksadvokaten i en rapport om at et stort antall straffesaker sto i kø uten å bli etterforsket.

Politidistriktet var på vei til fjerne køproblemet i straffesaksbehandlinger da forsvinningssaken kom opp for 16 uker siden.

Forsvinningssaken har ført til at det har gått saktere å rette opp kapasitetsproblemene, ifølge politimesteren.

– Det at sakene blir gamle, er ikke optimalt med tanke på offeret, pårørende eller siktede selv. Man risikerer også strafferabatt, det har vi sett mange tilfeller av tidligere, sier Hasseldal.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer