Politiet frykter kriminelle kan gå fri

Politiet må sette straffesaker på vent som følge av forsvinningssaken

Politimesteren i Øst politidistrikt frykter at andre kriminelle vil få strafferabatt eller i verste fall slippe straff ettersom Hagen-forsvinningen tar mye ressurser.

Politiet bruker store ressurser på den mulige bortføringen Lørenskog. Her har de sperret av eiendommen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien på Fjellhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Politiet bruker store ressurser på den mulige bortføringen Lørenskog. Her har de sperret av eiendommen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien på Fjellhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi er nødt til å gjøre omprioriteringer som kan gå ut over folks rettsfølelse. Vi prøver å velge vekk det minst viktige, alt fra vinningstyveri til trafikksaker, men jeg tror vi må erkjenne at mer alvorlige forhold blir liggende lengre, sier politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Siden slutten 31. oktober har politiet etterforsket den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog. Så langt har det ikke kommet noen livstegn fra kvinnen.

Øst politidistrikt fikk i mai i fjor kritikk fra Riksadvokaten i en rapport om at et stort antall straffesaker sto i kø uten å bli etterforsket.

Politidistriktet var på vei til fjerne køproblemet i straffesaksbehandlinger da forsvinningssaken kom opp for 16 uker siden.

Forsvinningssaken har ført til at det har gått saktere å rette opp kapasitetsproblemene, ifølge politimesteren.

– Det at sakene blir gamle, er ikke optimalt med tanke på offeret, pårørende eller siktede selv. Man risikerer også strafferabatt, det har vi sett mange tilfeller av tidligere, sier Hasseldal.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer