Politiet løslater de fem siktede i korrupsjonssaken

De fem som tirsdag ble pågrepet i en politiaksjon i Oslo, siktet for grov korrupsjon, ble tirsdag kveld løslatt etter å ha blitt avhørt av politiet, ifølge Finansavisen.

Fem personer ble tirsdag pågrepet og siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til dette etter en aksjon mot Nordeas hovedkontor og flere private adresser. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fem personer ble tirsdag pågrepet og siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til dette etter en aksjon mot Nordeas hovedkontor og flere private adresser. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Dermed blir det ingen fengslingsmøter i tingretten, skriver avisen.

Siktelsene blir imidlertid opprettholdt, opplyser forsvarerne for de fem mennene.

Det var tirsdag morgen at sivilkledd politi aksjonerte mot Nordeas hovedkontor i Norge, på Majorstuen i Oslo. Samtidig slo politiet til mot flere privatadresser i Oslo i en større aksjon som omfattet over 50 politiansatte.

De fem er siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til dette. Fire av de siktede er eller har vært ansatt i Nordea og Nav.

150 millioner kroner

Politiet mistenker at de siktede har delt ut totalt 150 millioner kroner i lån basert på uriktig informasjon. Nordea avdekket dette i mars og anmeldte selv saken til politiet.

– Det er omfanget som gjør at det anses som grovt, sa politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo-politiet til NTB tidligere.

Etterforskningen er i en innledende fase, og politiet mener det er for tidlig å gå inn på detaljene i saken og hver enkelts rolle i den.

Stiller seg uforstående til siktelsen

Flere av de siktede sier de ikke kjenner seg igjen i siktelsene.

– Han kjenner seg overhodet ikke igjen i beskrivelsen som er gitt i grunnlaget for pågripelsen, sier advokat Ola Lunde, forsvarer til den ene Nav-ansatte, til Dagbladet Børsen.

To av de andre siktede sier at de også stiller seg uforstående til siktelsen, mens de to andre ikke vil kommentere saken per nå.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer