Politiet: Knivmannen på Bislett var ute på kortvarig permisjon

Mannen som ble drept av politiet på Bislett, var ute på permisjon fra tvungent psykisk helsevern etter at han i fjor ble dømt til tvungent psykisk helsevern

Leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, er tilgjengelig for media i forbindelse med skytingen på Mortensrud. Foto: Fredrik Hagen / NTB.
Leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, er tilgjengelig for media i forbindelse med skytingen på Mortensrud. Foto: Fredrik Hagen / NTB. Vis mer
Publisert

– Det vi vet er at han var ute på en kortvarig permisjon fra en helseinstitusjon da denne hendelsen i dag skjedde, sa politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse klokken 17 tirsdag ettermiddag.

En politibetjent ble skadd i hendelsen på Bislett. Metlid opplyser at det siste politiet har hørt er at det går bra med denne personen. Flere tilfeldige forbipasserende ble truet.

Den 33 år gamle mannen slapp ifølge Metlid ut på permisjon mandag denne uken. Adressen han skulle oppholde seg på under permisjonen, var i Bislett-området.

– Vi skal gå inn og se på historikken og hva som var oppfølgingen de siste dagene. Det er viktig i saken for å forstå det som har skjedd, sa Metlid.

Hun ville ikke svare på om mannen hadde meldeplikt til politiet da han var på permisjon eller om han har vært på permisjon tidligere eller hvordan faren for at mannen kunne begå alvorlige handlinger ble vurdert.

– Det har ikke vært noen opplysninger som skulle tilsi at noe sånt skulle skje, sa Metlid.

Mannen ble i desember i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han i juni 2019 knivstakk en tilfeldig mann på Ankerbrua i Oslo, og truet flere andre.

Han har siden dommen vært under oppfølging fra helsetjenesten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer