Politiet: Jente (15) kan ha ligget bevisstløs på hotellrom i opptil 29 timer

Den 15 år gamle jenta som i fjor ble funnet død på et hotellrom i Sarpsborg, kan ha ligget bevisstløs i over et døgn. Politiet var bekymret for jenta i forkant.

En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha hensatt en 15 år gammel jente i hjelpeløs tilstand, etter at jenta døde av en overdose på Hotell 1016 Olav Digre i Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB
En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha hensatt en 15 år gammel jente i hjelpeløs tilstand, etter at jenta døde av en overdose på Hotell 1016 Olav Digre i Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert

Det var klokka 14.02 den 20. august i fjor at 27-åringen som nå er tiltalt i saken, ringte 113 for å fortelle at hans elleve år yngre kjæreste lå bevisstløs på hotellet han bodde på i Sarpsborg.

Ti minutter senere ankom ambulansepersonell og kunne konstatere at 15-åringen var død. Obduksjonsrapporten viste at jenta døde av en overdose.

Mandag og tirsdag gikk rettssaken mot mannen i Søndre Østfold tingrett. Han er tiltalt for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand ved at han fra natt til onsdag 19. august til torsdag 20. august lot jenta ligge livløs. I tillegg er han tiltalt for overgrep mot jenta.

Politiet var bekymret

Tirsdag forklarte politiets hovedetterforsker seg i retten, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Han sa at politiet ikke kan utelukke at jenta hadde ligget bevisstløs på hotellrommet i opptil 29 timer før ambulansepersonell ankom rommet.

Det ble også tegnet et bilde av et kjærlighetsforhold mellom jenta og mannen.

Politiet var bekymret for jenta før hun ble funnet død. Mellom mars 2018 og juni 2020 var hun nevnt i 112 politioppdrag. Hun hadde flere ganger tatt overdose, og politiet var bekymret for at hun oppsøkte eldre menn og byttet sex mot rusmidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer