Politiet jakter gjerningsperson etter knivstikking i Trondheim

To menn ble knivstukket løpet av kort tid i Trondheim lørdag kveld. Én er pågrepet i den ene saken, mens politiet fortsatt jakter gjerningsperson i den andre.

En mann i 20-årene ble lørdag kveld knivstukken på Møllenberg i Trondheim. Han er alvorlig skadd og fikk natt til søndag behandling på intensivavdelingen. Foto: Ned Alley / NTB
En mann i 20-årene ble lørdag kveld knivstukken på Møllenberg i Trondheim. Han er alvorlig skadd og fikk natt til søndag behandling på intensivavdelingen. Foto: Ned Alley / NTB Vis mer
Publisert

Den første hendelsen ble meldt fra Møllenberg klokken 21.02. Her ble en mann i slutten av 20-årene funnet med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Væpnet politi leter søndag fortsatt etter en eller flere gjerningspersoner i saken.

– Dette er en alvorlig hendelse. Vi har gjennomført innledende samtaler med fornærmede og vitner, og politiet er i gang med tekniske undersøkelser ved åstedet, sa påtaleansvarlig John R. Sødahl Furunes i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding natt til søndag.

Fått mulig beskrivelse

Politiadvokat Anne Haave sa søndag morgen til Adressa at åtte vitner foreløpig er avhørt.

– Det er vitner som har gitt en mulig beskrivelse av det som kan være gjerningsperson eller gjerningspersoner, sier hun.

Hun opplyser også at politiet har hatt innledende samtaler med fornærmede. Voldshendelsen skal ha skjedd utendørs.

17-åring alvorlig skadd

Politiet fikk melding om den andre knivstikkingen i Ila i Trondheim klokken 22.07. Her ble en 17 år gammel gutt alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

En 18 år gammel mann ble pågrepet i nærheten kort etter angrepet. Haave sier han er siktet for grov kroppsskade. Denne knivstikkingen skal ifølge henne ha skjedd innendørs.

Mannens forsvarer, advokat Arve Røli, opplyser til Nidaros at den siktede 18-åringen skal avhøres klokken 17.00 søndag. Advokaten har ennå ikke snakket med sin klient og sier han ikke vet hvordan han stiller seg til siktelsen.

Ingen sammenheng

Påtaleansvarlig Furunes sier det foreløpig ikke ser ut til å være noen sammenheng mellom knivstikkingene.

– Vi har foreløpig ingen indikasjoner på at disse to hendelsene har noe med hverandre å gjøre, sier påtaleansvarlig Furunes.

St. Olavs hospital opplyste i en pressemelding ved 2-tiden natt til søndag at tenåringen opereres for sine skader. Mannen i 20-årene behandles på intensivavdelingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer