Politiet: Ingen mistenkte etter blokkbrannen i Bergen

Politiet har iverksatt en bred etterforskning, men har ingen mistenkte etter storbrannen i en boligblokk i Bergen natt til lørdag. Ingen ble skadd i brannen.

Det brant kraftig i boligblokken i Arna natt til lørdag. Foto: Bergen Foto og Media/NTB
Det brant kraftig i boligblokken i Arna natt til lørdag. Foto: Bergen Foto og Media/NTB Vis mer
Publisert

NRK skriver at det senest 9. juli i år ble pågrepet to personer, mistenkt for å ha oppbevart sprengstoff i boligblokken.

– Vi har gjennomført flere avhør, og vi holder alle muligheter åpne, sier politiadvokat Lene Cecilie Tertnes Christiansen til NRK.

I en pressemelding skriver politiet at de foreløpig ikke har noen mistenkte i saken.

– Etterforskningen er i en innledende fase, og det er for tidlig å si noe om årsak til brannen. Når området er klarert og etterslukking er avsluttet, vil politiets kriminalteknikere igangsette sine undersøkelser. Disse undersøkelsene vil trolig ikke starte opp før over helgen, sier påtalejurist Ingeborg Drægebø i Vest politidistrikt.

Blokken, med over 20 kommunale leiligheter, er nesten totalt nedbrent. Brannsjef Leif Linde var på stedet natt til lørdag. Han sier at brannen skiller seg ut fra det han har opplevd i 40 år i brannvesenet.

– At tjue leiligheter er overtent når vi kommer fram, har jeg ikke vært med på før, sier han til Bergens Tidende.

Brannsjefen mener det er et mysterium hvordan det kunne skje, og sier han er spent på hva politiets etterforskning viser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer