Politiet i Skien: Ingen grunn til å tro at det var en kniv inne i bildet

Politiet tror ikke at «knivstukket mann» ble stukket med kniv.

Politiet var i området med store styrker. Foto: Trond R. Teigen / NTB
Politiet var i området med store styrker. Foto: Trond R. Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som sa at han ble knivstukket på joggetur i Skien, ble ikke knivstukket likevel, ifølge politiet.

Politiet meldte først at det var en knivstikking, men onsdag morgen har de endret teori, skriver VG.

– Det ikke er noe grunn til å tro at det har vært en kniv inne i bildet her. Han sa selv at han var knivstukket, og vedkommende ble kjørt til sykehus ganske raskt, sier Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt.

Politiet snakket med mannen, og aksjonen ble trappet ned etter denne samtalen.

– Det har ikke vært noe aktivt søk i natt, og slik situasjonen er nå har vi ingen grunn til å tro at det har vært en mann ute i skogen, sier han.

Hunder og helikopter

Væpnet politi med hundepatruljer og støtte fra helikopter søkte lenge i området. Sørøst politidistrikt ba om tips fra folk som kan sett noe i området.

– Mannen har vært ute på en joggetur, og ut ifra vår forståelse så har hendelsen skjedd i skogen. Det var vitner som fant den skadde mannen, som meldte fra, sa innsatsleder Åsmund Sanda til NRK.

– Vi har ikke noe særlig beskrivelse av gjerningspersonen. Den er så vag at den er ikke verdt noe. Det er helt ukjent om det er noen relasjon mellom den skadde og en mulig gjerningsperson, sa innsatslederen videre.

Ba folk holde seg unna

Aksjonen tirsdag kveld tok mye av politiets ressurser tirsdag kveld. De ba mediene om forståelse for at de sto midt i en væpnet aksjon. Samtidig ba de «andre skogtravere om å holde seg borte fra Åletjern og Ugleveien inntil situasjonen er avklart».

– Området er gjennomsøkt. Vi har ikke grunnlag for å si at det befinner seg farlige personer der nå, forteller operasjonsleder Kråkenes.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer