Anklaget rektor for seksuell trakassering - ble brent ihjel

Politiet i Bangladesh: Rektor beordret drap

Ble dynket i parafin og påtent på skoletaket.

Drapet på den 17-årige jenta har ført til en rekke demonstrasjoner. Her holder tre kvinner frem bilder av den drepte skoleeleven. (Foto: Afp).
Drapet på den 17-årige jenta har ført til en rekke demonstrasjoner. Her holder tre kvinner frem bilder av den drepte skoleeleven. (Foto: Afp). Vis mer
Publisert

Nusrat Jahan Rafi (19) ble lurt opp på taket til en islamsk skole hun var elev ved. Angripere ba henne trekke politianmeldelsen mot læreren. Da hun nektet, ble hun dynket i parafin og satt fyr på.

17 personer er pågrepet i forbindelse med hendelsen. En av disse sa at rektoren hadde bestilt angrepet, opplyser politiet fredag.

Rektoren ba angriperne om å «true Rafi til å trekke saken eller drepe henne hvis hun nektet,» sa overbetjent Mohammad Iqbal, som leder etterforskningen.

Hendelsen skjedde 6. april. Rafi ble bundet på hender og føttene med skjerf, og angriperne forsøkte å få det til å se ut som et selvmord, ifølge politiet.

Men 19-åringen klarte å komme seg løs da skjerfene brant opp. Hun ble forbrent på 80 prosent av kroppen og døde på sykehus 10. april.

Hendelsen har skapt uro og protester i Bangladesh, og statsministeren har lovet at de alle involverte skal straffeforfølges.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer