Politiet har varslet «de man tenker burde bli varslet» om Millehaugen

Politiet mener dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen ikke er farlig for allmennheten i utgangspunktet, men har varslet flere om at han har rømt fra fengsel.

Overvåkingsfoto av etterlyste Stig Millehaugen der han antas å være på Værnes lufthavn onsdag formiddag, før kl. 12. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB.
Overvåkingsfoto av etterlyste Stig Millehaugen der han antas å være på Værnes lufthavn onsdag formiddag, før kl. 12. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB. Vis mer
Publisert

– Vi har varslet andre politidistrikt og de man tenker burde bli varslet, men vi ønsker ikke å gå ut med hvem, sier politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet jobber ut ifra flere hypoteser om hvor Millehaugen har reist etter at han rømte under permisjon fra Trondheim fengsel onsdag. Etterforskningen så langt tyder på at han har reist til Oslo med fly, og tatt toget videre til Oslo S.

Haave sier man ikke regner Millehaugen som farlig for allmennheten i utgangspunktet, men:

– Vi har jo generelt sagt at vi ønsker tips, men publikum skal ikke foreta seg noe på egen hånd dersom man møter ham.

Millehaugen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 160, som innebærer at han har unndratt seg idømt straff. Haave påpeker imidlertid at han allerede sitter på lovens strengeste straff med 21 års forvaring og ti års minstetid.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer