Raset i Jølster

Politiet har trolig funnet en bil i Jølstravatnet

Politiet har funnet det de mener er en bil i Jølstravatnet, der en mann i 50-årene har vært savnet siden raset i forrige uke.

En mann er antatt omkommet etter at det 30. juli gikk et flere hundre meter langt jordras over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Politiet har nå trolig funnet en bil under vann. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
En mann er antatt omkommet etter at det 30. juli gikk et flere hundre meter langt jordras over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Politiet har nå trolig funnet en bil under vann. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søket etter den savnede har pågått i en uke, og tidligere er det funnet bildeler i innsjøen.

– I dag ble det avdekket en større metallgjenstand på rundt 170 meters dyp, 660 meter ut i vannet. Det ble gjort nærmere undersøkelser rundt gjenstanden med sonar, og politiet kan med stor sikkerhet si at det er en bil som er funnet, heter det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Det er fortsatt for dårlig sikt i vannet til at politiet kan ta undervannsbilder, og de får dermed ikke undersøkt om det er en person inne i bilen. Det er også uklart om bilen ligger i selve raset eller i vannet.

– Vi har ingen garanti for at vi finner den savnede i bilen, men dette øker sjansene betraktelig, sier lensmann Dag Fiske i Sunnfjord til Bergens Tidende.

Så snart sikten i vannet blir god nok, vil politiet gjennomføre flere undersøkelser.

Vurderer miniubåt

– Nå vurderer vi siktforholdene fortløpende for å vurdere om vi skal heve bilen eller om vi skal sende ned miniubåt med kamera for å se om personen er i bilen, sier han til avisen.

De jobber også med å finne ut når og hvordan gjenstanden kan heves.

Mannen i 50-årene har vært savnet siden et bredt ras gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune tirsdag 30. juli. Raset feide med seg deler av veien ut i vannet.

Tidligere samme dag gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. I Jølster gikk skredene mellom Skei og Vassenden. På hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, E39, gikk det fire ras på en strekning på 3 kilometer.

Kritikk

Politiet har fått kritikk for å ha gjenåpnet veien for tidlig etter rasene på E39. Kort tid etter gjenåpningen gikk raset som tok med seg bilen.

Politiet har beklaget det tragiske utfallet.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer